torstai 26. marraskuuta 2015

ROADTRIP, NORJAN PUOLELLE

Ivalo > Skaidi, Norja

Vihdoin koitti tiistai eli auton nokka kohti Norjaa! Tätä päivää odotin kuin kuuta nousevaa, enkä todellakaan turhaan. Mutta aloitetaan aamusta, kun lähdimme sateisen yön jälkeen kohti rajaa. 

Tiet olivat vielä märkiä ja asfaltti kiilsi aamuauringossa. Ajomatkaa Suomen puolella meillä oli vielä kaksi tuntia, mutta siinä meni yli kolme tuntia vähintään. Vähän väliä pysähtelimme, sillä upeita maisemia tuli koko ajan.
Jännitys tiivistyi koko ajan enemmän, kun raja läheni. Rajalla oli aivan hiljaista, ei ketään missään. Hidastimme varmuuden vuoksi, mutta läpi mentiin ja todella helposti. Yllätyimmekin siitä, kuinka helppoa rajan ylitys oli. 

Vihdoin olimme Norjan puolella ja aluksi kyseenalaistimme ajatuksiamme siitä, että muuttuiko se maisema todella, vaikka niin lähellä Suomea oltiin. Kyllä se maisema ihan oikeasti muuttui, eikä se tuntunut enää Suomelta. Ensimmäisenä silmään pisti talot. Kaikki talot olivat aivan uuden näköisiä ja melkein ainoat "huonompi" kuntoisemmat talot olivat hylättyjä. Jokainen talo oli myös eri värinen, mikä piristi sitä harmaata säätä. 

NORJA

Samana päivänä ei ollut muuta tavoitetta kuin ajaa Skaidiin ja yöpyä siellä. Päivästä jäi kuitenkin niin paljon tunteja jäljelle, että päätimme lähteä käymään Hammerfestissä. Kaupunki oli aivan syötävän suloinen ja osoittautuikin kauneimmaksi kaupungiksi mihin törmättiin. Kun tuli pimeä, kaupunki muuttui vielä uskomattomamman näköiseksi. Kyseiseen kaupunkiin tullaan ehdottomasti vielä palaamaan, sillä haluaisin nähdä miltä kaupunki näyttää kesällä.


6 kommenttia:

 1. ihanalta kuulostaa ja näyttää!

  VastaaPoista
 2. Voi ihania kuvia! Norja on kyllä hurjan hieno kaunis maa.

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavia kuvia! Matkakuumeeni Norjaan vain kasvaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, munkin matkakuume kasvaa vaikka just käytiinkin siellä :D Pitikin eksyä sinne pariksi päiväksi, haluaisin vain takaisin seikkailemaan sinne :D Kiitoksia!

   Poista

Lukijat