sunnuntai 20. joulukuuta 2015

ROADTRIP, OULANGAN KANSALLISPUISTO

Kittilä > Puhos

Päivän kohteena oli Oulangan kansallispuisto ja vihdoin sää suosi meitä! Nämä kansallispuistot olivat ihan mun suosikkeja, upeita koskia ja luontoa. Pelottavia riippusiltoja ja mielettömiä maisemia. Mitään en vaihtaisi pois. Vähän haikein fiiliksin noustiin tähän päivään, vaikka upeat maisemat pelastivatkin haikeat fiilikset. 

Siis varsinkin tämä maisema alempana, en voi käsittää. Ihan uskomatonta ja varsinkin paikan päällä. Tossa oli aivan hirveä pudotus suoraan alaspäin. En itse pelkää korkeita paikkoja, mutta tuossa kohtaa hirvitti hieman. Jos joku käy Oulangan kansallispuistossa, niin ehdottomasti tsekkaamaan tämä näköala! 


Sunnuntaiaamuna yöpaikan ulkopuolelta alkoi kuulua outoa ääntä ja päätin kurkata ulos, että mikä eläin siellä pitää ääntä. Meni kaksi sekuntia, kun tämä Ruusu niminen lammas ilmestyi ovelle. En tietenkään uskaltanut päästää sisälle, joten Ruusu rupesi koputtelemaan oveen. Musta tuntuu, että oli käynyt siellä sisälle ennenkin, koska sisällä haisi tietyssä kohtaa eläin. Aina kun avasin oven uudestaan, se kimposi salamana takaisin oven luokse. Ruusu taisi olla aamulenkillään, ja jossain vaiheessa omistaja tuli huutelemaan häntä ja lammas lähti seuraamaan. Itse en tiennyt, että lammas tottelee nimeä sekä sanoja "tule" ja "mennään". Suloinen otus.Seuraavasta päivästä alkoikin pelkkä kotimatka, ajoimme vielä yöksi Varkauteen ja seuraavana päivänä Turkuun. Reissu oli aivan mieletön, pääsi kyllä parhaimpien matkojen listalle. Tämä "roadtrip" oli meille molemmille ensimmäinen ja mielestäni hyvin selviydyttiin. Kilometrejä kertyi todella paljon, tuossa karttakuvassa on 4238km ja 52h, mutta siinä ei ole kaikkia teitä mitä ollaan ajeltu, joten niitä kertyi paljon enemmän. Ja ajotunneista mun ei varmaan tarvitse sanoa mitään, varmasti voidaan tuplata tuo 52h.Suurin rahanmeno oli tietenkin bensa. Asumiseen saatiin kulutettua myös paljon, mutta aina mentiin halvimpiin kohteisiin mitä matkalla oli. Ruokaa ostettiin valmiiksi mukaan, esimerkiksi hernekeittoa ja pussimakaroonia. Kerran kävimme syömässä ulkona Norjassa ja sen jälkeen syötiinkin vain sitä hernekeittoa, haha. 

Kuten olen monta kertaa sanonut, että reissu oli aivan huikea. Uusi reissu Norjaan onkin jo suunniteltu, joten säästäminen alkakoon! Jos jollain on jotain kysyttävää, niin kysykää pois. En nyt oikein osaa tähän kirjoittaa mitään tiettyä. Huomenna ihan eri juttua, joten huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat