torstai 22. lokakuuta 2015

ROADTRIP SUOMEN LÄPI NORJAAN

Lähdettiin perjantaina 9.10. ja ajettiin illalla mökille yöksi. Lauantaiaamuna startattiin auto aikaisin, sillä edessä oli yli seitsemän tunnin ajomatka. Tuolloin ei kuvia tullut otettua, koska ajoimme vain ja maisematkin pysyivät samana. Olimme illalla perillä Puhoksella ja ensimmäiset porotkin tulivat jo vastaan. Tuntui epätodelliselta, kun poroja oli niin paljon ja vapaana. 

Kuvat ovat aina yhdeltä päivältä ja matkakuvat alkavat sunnuntaista.

Puhos > PyhätunturiSunnuntai lähti käyntiin reissun ainoana pakkasaamuna ja tämän päivän kohteina olivat Ranuan eläinpuisto sekä Joulupukin pajakylä. Kiinnostuin Ranuan eläinpuistosta, koska siellä asustelee jääkarhu. Olo tuntui kuin pikkulapselta odotellessa jääkarhua, sillä se oli ensimmäinen jääkarhu minkä näkisin. Alemman kuvan karhu taas oli jo valmistautumassa talviunille. Tuntuu hassulta miten noin suloisen näköinen nalle voi olla niin vaarallinen. 
Seuraavaksi suuntasimmekin Joulupukin pajakylään ja eniten minua houkutteli napapiirillä seisominen, vaikka se olikin pelkkä viiva maassa. Silti kokemusta rikkaampana! Kiersimme alueen pikaisesti läpi, sillä halusimme nopeasti syömään. Alueella ei pahemmin nähtävää mielestäni ollut, joten pääsimme aika nopeasti lähtemään. Itse Joulupukkia emme käyneet tapaamassa, sillä näkeehän hänet parin kuukauden päästä taas!Tämän jälkeen lähdimme metsästämään sopivaa yöpaikkaa. Ja matkan varrella bongattiin upea riippusilta, joka olikin yllättävän pelottava. Piti pitää tietty välimatka seuraavaan ylittäjään ja silta heilui kuin mikäkin tuuliviiri. Toisaalta tämä oli ehkä "luotettavin" riippusilta mihin törmättiin, sillä epäilyttävämpiäkin löytyi. 


Törmäsin myös ensimmäiseen hirveeni, josta sain napsattua kuvan. Yllättävän kuvauksellinen yksilö oli, sillä seisoi ainakin viisi minuuttia tuijottaen meitä. 

Illalla näkyi tähtitaivas ihan uskomattoman hyvin ja sainkin ensimmäisen kuvani linnunradasta! Kunnolliset revontulet näin myös ensimmäistä kertaa elämässäni. Kerran olen nähnyt sellaiset pienet haaleat haituvat vain, mutta nämä vasta upeita olivat! Tähdenlentojakin näkyi paljon ja tuijotinkin taivaalle suu auki lähes koko ajan. Kaikki näytti niin upealta.
12 kommenttia:

 1. wau, upeita kuvia! voisi ihailla vaikka kuinka pitkään näitä 8)

  http://lifeonearth-marianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Wau mitä kuvia! Millaisilla asetuksilla kuvaat taivasta pimeällä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hmm.. Mä itseasiassa vähän vielä opiskelen tätä pimeällä kuvausta ja koitan perehtyä siihen vähän paremmin, mutta tän postauksen kuvat on otettu about näillä asetuksilla: Valotus 45-60s, f/2.8, ISO-400.

   Ei ole varmaankaan ihan täydelliset asetukset, olisin voinut suurentaa aukkoa ja vähentää valotusaikaa. Tällöin tähtien liike ei näkyisi kuvassa niin paljon, sillä vähän on soikeita tähtiä kuvissa :D Noh, harjoitus tekee mestarin!

   Poista
 3. Wow, amazing photos! :)
  http://modishnessblog.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Mielettömän upeita kuvia, oot taitava! C:

  VastaaPoista
 5. Ihan tosi hienoja kuvia! Pelästyin vähän tota hirveä :D siistiä että sait siitä kuvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Haha, itsekin hieman pelästyin sitä kun nähtiin se :D

   Poista

Lukijat