lauantai 3. lokakuuta 2015

UUSI OBJEKTIIVI


Joku saattaakin muistaa kuinka puhuin keväällä uuden objektiivin hankkimisesta. Mahdollisimman pitkään yritin sinnitellä Canonin oman kittiputken kanssa ja käytinkin paljon 55-250mm objektiivia sen kittiputken sijaan. En varmaankaan olisi ostanut uutta objektiivia vielä, ellei me lähdettäisi poikaystävän kanssa Norjaan viikon päästä. Siinä kohtaa mietin, että niistä kuvista ei kyllä tule mitään, jos lähden hieman viallisella objektiivilla sinne. 

Olin kahden vaiheilla. Aluksi löysin Sigman 17-50mm f2.8 objektiivin ja olinkin jo sitä tilaamassa, kunnes törmäsin toiseen Sigman objektiin 17-70mm f2.8-4, jossa oli lisäominaisuutena makro eli lähin tarkennusetäisyys oli 22cm. Tästä alkoikin kamalan pitkä pähkäily, että kumman valitsen. Monien arvostelujen ja videoiden jälkeen päätin tilata jälkimmäisen näistä ja objektiivi on nyt ollut mulla kolme päivää, enkä voisi olla tyytyväisempi! Kyseessä on siis Sigma 17-70mm f2.8-4 DC Macro ja halkaisija on 72mm.


Tarkoituksena oli tänä yönä lähteä kuvaamaan Turun keskustaan ja muutenkin testailemaan yökuvausta uuden objektiivin kanssa, mutta myrsky vei mukanaan tämän idean. Toivotaan huomiseksi parempaa tuuria!

2 kommenttia:

Lukijat